Få øget bevægelighed, styrke og bedre kondition

12 ugers forløb til dig med rygsøjlegigt

Kom til Sano Skælskør og vær med på et motiverende trænings- og undervisningforløb, hvor du øger din bevægelighed gennem træning i varmtvandsbassin og modtager spændende undervisning målrettet dig, som har rygsøjlegigt. Du får:

50 minutters varmtvandstræning en gang om ugen i 12 uger med fokus på at øge din bevægelighed, styrke og kondition og derudover 3 gange teoretisk undervisning a 50 minutter målrettet dig med rygsøjlegigt.
Du vil undervejs opleve større velvære. Formålet med træningen er også at give dig redskaber til selv at vedligeholde din bevægelighed.

Varmtvandstræning
Opdriften i det varme vand nedsætter vægtbæringen på kroppen, så bl.a. rygsøjlen beskyttes og du oplever færre smerter under træningen. Træningen tilpasses dit behov og ønsker og underviserne er fysioterapeuter med speciel viden, erfaring og interesse indenfor rygsøjlegigt.

Teoretisk undervisning
1. undervisning v/fysioterapeut
Gensidig præsentation af deltagerne og forventningsafstemning, - hvilke behov og ønsker du og de andre deltagere har. Fysioterapeuten informerer om kliniske retningslinjer herunder træningsanbefalinger til mennesker med rygsøjlegigt, og du får gode råd om træning bl.a. om de nyeste træningsprincipper og hvordan træning påvirker kroppens strukturer, psyke og sundhed.

2. undervisning v/ ergoterapeut
Workshoppen tager afsæt i Jeres input fra forventningsafstemningen fra undervisning 1 og udfordringer i jeres hverdag. Det kan være emner som forbedring af din nattesøvn, arbejdsstillinger ved pc, værksted, køkken eller rengøring, ind- og udstigning af bil, indretning af arbejdspladser fx køkken og værksted. Det vil i begrænset omfang være muligt at afprøve stole, rygpuder, glidelagen og andre redskaber.

3. undervisning v/sygeplejerske
Lev godt med din kroniske rygsygdom og lær om den nyeste viden indenfor kroniske smerter. Undervisningen giver dig en øget forståelse af, hvad er en kroniske lidelse med smerter er, hvilke mentale udfordringer de medfører og hvilke strategier, der positivt kan hjælpe dig i din hverdag.

Vi opfordrer dig til at tage dine pårørende med til denne undervisning.

Tidspunkt
Holdstart i uge 6

Varmtvandstræningen: Fredage kl. 14.00-15.00
Teoriundervisningen: Fredage kl. 15.00-16.00

Pris
Medlemmer af Mb. Bechterewforeningen: Kr. 750,-
Øvrige: Kr. 1.250,- (Normalpris kr. 1.590,-)

Tilmeld dig på telefon 78 79 00 00
Der er max 12 pladser på holdet for at sikre størst muligt udbytte, så tilmeld dig i dag på telefon 78 79 00 00.