Forsikringskunde

Jeg kommer til at arbejde igen

40-årige Christian Bentsen faldt ned fra et stillads på sit arbejde i september 2019. Et brud på ryghvirvlen kostede ham en sygemelding og i sidste ende jobbet. Men efter et forløb på Sano er han på vej tilbage.

Efter arbejdsulykken prøvede Christian Bentsen at tage på arbejde i en time for at se, om han stadig kunne varetage sine opgaver.

- Jeg skulle løfte tunge fliser, og det kunne jeg bare slet ikke. Jeg kunne ikke stå op i længere tid ad gangen eller gå ned i knæ, røre jorden og rejse mig op igen uden at få ondt, siger han.

Foruden smerter sov han dårligt om natten efter ulykken.

Ny drøm
Han havde selv prøvet at genoptræne, blandt andet med træning i varmtvandsbassin. Men så kom Covid-19 til Danmark, og alt lukkede ned. Pludselig kunne han ikke træne. Heldigvis kunne han få et tre ugers forløb på Sano af sit forsikringsselskab, Alm. Brand.

- Jeg fulgte mit program. Jeg var i køkkenet med ergoterapeuten, som lærte mig, hvordan jeg laver frikadeller og pandekager uden at støtte med hænderne eller læne mig for meget op ad bordpladen. Ud over mit program trænede jeg morgen og aften, fortæller Christian Bentsen.

Efter forløbet står det klart, at han ikke kommer til at arbejde på stillads igen. Men hans far har haft restaurant i mange år, så et arbejde med mad er ikke fremmed for ham. Måske i en kantine et sted til at starte med. Christian Bentsen er i gang med at søge en praktikplads.

Drømmen har ændret sig. Og det har fysikken og vanerne også.

- Jeg træner i et fitnesscenter tre gange om ugen nu. Jeg kan mærke, at styrken vender tilbage. Jeg kommer til at arbejde igen. Det ved jeg.